Je bekijkt nu ZZP Tips: TIJD is GELD. Registreer je uren.
Tijd is geld. Registreer je uren

ZZP Tips: TIJD is GELD. Registreer je uren.

 

TIJD is GELD. Registreer je uren.

 

Als je pas begint met een eigen onderneming is het belangrijk dat je alle gewerkte uren registreert. Het is voor de belastingaangifte namelijk van belang of je wel meer dan 1.225 uur in dat boekjaar aan je onderneming hebt gewerkt. Want dan kun je in aanmerking komen voor de zelfstandigenaftrek. Dit is een forse aftrekpost van ruim € 7.000 zodat je over dit deel van de winst geen inkomstenbelasting hoeft te betalen. En als je hieraan voldoet is er voor startende ondernemers ook nog een extra aftrekpost van ruim € 2.000. Deze startersaftrek mag je in de eerste 5 jaar maximaal 3 maal toepassen.

Het is wel belangrijk dat je als ondernemer gezien wordt door de belastingdienst. Hier hebben ze weer andere eisen voor o.a. intentie tot winst behalen, risico lopen, investeren en zelfstandig zijn. En bovendien moet je in de onderneming voor minimaal 50% van je werktijd werken. Dus als je er een andere parttimebaan bij hebt, of heb je dit deels van het jaar gehad, dan moeten de uren gewerkt in je onderneming meer zijn dan de andere uren.

Heb je dit afgelopen periode nog niet gedaan? Kijk dan in je agenda en je administratie. Aan de afspraken en bonnen kan je al veel terugzien. En ook handig om de bankrekening even checken op pinbetalingen, opnames en stortingen. Ook kun je veel zien aan je telefoonrekening, mailbox inkomend en verzonden map, je download-map en datums wanneer je iets hebt opgeslagen. Zo kan je achteraf nog veel registreren.

 

Pauline Mulders

Winstcoach voor ZZP, Zakelijk Zelfstandige Professionals. Wil jij je bedrijf laten groeien? Meer klanten en meer omzet? Of beter nog meer winst? Doe mee met onze challenge

Geef een reactie