Je bekijkt nu Tip: Doe je administratie op vaste tijden

Tip: Doe je administratie op vaste tijden

 

Doe je administratie op vaste tijden

 

Doe je administratie op vaste tijden, maak hiervoor bijvoorbeeld op een vaste dag per week een half uurtje tijd. Als je het regelmatig bijwerkt hoeft het niet veel tijd te kosten en bovendien vergeet je dan niet zo snel iets omdat het nog kort geleden is. Als je er na een aantal weken of zelfs na een paar maanden pas aan begint moet je veel te veel weer uitzoeken wat er aan onkosten zijn geweest. Dan ben je bonnen kwijt en daardoor kun je de btw niet terugvragen en de onkosten aftrekken van je omzet. Dus kost het je rechtstreeks geld.

Ook voor de facturering is het belangrijk dat je minstens elke week de facturen verzendt naar jouw klanten. Hoe eerder je de factuur verstuurt hoe eerder jouw klant deze ook kan en moet betalen.

Zoek voor jezelf een handig tijdstip hiervoor uit en zet het ook meteen als vaste taak in je agenda. Bijvoorbeeld elke vrijdag factureren en elke maandag je administratie bijwerken.

Heb jij nog een goede tip? Heeft deze tip je geholpen? Laat het ons weten. Een duimpje, hartje of like zijn we blij mee. en delen vinden we tof!

Wil je meer tips voor jouw eigen bedrijf? Volg me dan op Social Media. Dat zou ik leuk vinden.

Ik help zelfstandige ondernemers met hun financieel resultaat te verbeteren. Een betere financiële planning, een makkelijke en heldere administratie, mis geen belastingvoordelen en hulp met ondernemersvaardigheden voor een goede opstart en opbouw van hun bedrijf.

Wil je niet wachten en wil je nu al veel meer tips? Tof! Download ons gratis ebook met meer dan 35 tips om tijd en geld te besparen met je administratie en belastingen.

 

Pauline Mulders

Winstcoach voor ZZP, Zakelijk Zelfstandige Professionals. Wil jij je bedrijf laten groeien? Meer klanten en meer omzet? Of beter nog meer winst? Doe mee met onze challenge

Geef een reactie