Je bekijkt nu Tips om tijd en geld te besparen met administratie en belastingen voor ondernemers
tijd en geld besparen

Tips om tijd en geld te besparen met administratie en belastingen voor ondernemers

 

Administratie tips

Als je een eigen bedrijf begint of hebt, komen er veel extra werkzaamheden bij kijken zoals ook de administratie. Voor vele ondernemers niet echt het leukste werk. Vaak wordt dat beschouwd als stoffig of moeilijk. Terwijl ook iedere ondernemer goed weet hoe belangrijk dat is. Daarom willen wij je een aantal tips geven om dit alles duidelijker en makkelijker te maken. Sommige tips lijken en zijn maar al te simpel, maar juist daar zie ik het in de praktijk al vaak fout gaan, vandaar dat we gewoon met het begin beginnen.

Administratie is je navigatie

Zoals al eerder gezegd, je administratie bijhouden is erg belangrijk. Alle financiële gegevens moeten verwerkt worden in de boekhouding om zo ieder kwartaal en jaar de belastingaangiftes te kunnen verzorgen.
Maar niet alleen voor de belastingaangiftes, het is ook voor jezelf erg belangrijk. Je wilt tenslotte toch een goed bedrijf? Zodat dit voldoende oplevert om van te kunnen leven? Dan moet je er ook voor zorgen dat je de omzet en kosten goed in de gaten houdt.
Maak hiervoor vooraf ook een goede planning zodat je weet wat je doelen zijn. Met deze doelen kun je dan een koers bepalen. Zonder doelen vast te stellen ben je eigenlijk een beetje aan het hopen dat het wel goed komt. Als je naar een onbekende bestemming gaat rijden, dan zet je toch ook de navigatie aan? Zodat je vooraf je reistijd weet en tijdens de rit duidelijk de afslagen tijdig ziet en daardoor zo gericht mogelijk naar de bestemming gaat? En bovendien is het ook heel handig als er bijvoorbeeld een file is, dan geeft de navigatie dit ook aan, zodat jij je route aan kunt passen. Op deze manier moet je ook zelf voor je bedrijf je eigen koers bepalen en steeds controleren, navigeren en bij kunnen stellen als dat nodig is.

Wil je nog veel meer tips? Download gratis dan ons ebook: Tijd en geld besparen met administratie en belastingen

 

Pauline Mulders

Winstcoach voor ZZP, Zakelijk Zelfstandige Professionals. Wil jij je bedrijf laten groeien? Meer klanten en meer omzet? Of beter nog meer winst? Doe mee met onze challenge

Geef een reactie