Tip: Werk op een vaste plaats

 

Werk op een vaste plaats

 

Een goede start voor je administratie is om dit te doen op een vaste plaats. Werk en bewaar alle gegevens op een vaste plaats. Laat niet overal post liggen etc. Als je administratie nog klein is dan hoeft het niet veel plaats in beslag te nemen. Maar zorg wel dat alles bij elkaar ligt zodat je beter overzicht hebt en dan begin je er ook eerder aan. En liefst op een plaats waar het ook kan blijven liggen als je onverwachts weg zou moeten of iets dergelijks. Aan de keukentafel lijkt vaak wel handig maar dat is nu juist geen goede plaats omdat je het dan steeds weer op moet pakken en verplaatsen. Een keer is dat natuurlijk niet erg, maar zorg wel dat er een andere vaste plaats is. Een klein bureau, een boekenrekje met uitklaptafel of een mooie werkplek maken in de logeerkamer of op zolder misschien? Maak er wel een leuke en overzichtelijke werkplek van. Zodat je er graag zit. Niet tussen de wasmanden en strijkplank dus. En zorg ervoor dat je een prikbord of magneetbord ophangt, heel handig om overzichten of een planning op te hangen.

Wil je nog meer tips? Blijf dan onze Facebookpagina volgen. Dan geven we elke dag een nieuwe tip voor administratie, belastingen en verkoop.

Wil je een reactie terug geven? Welke uitdagingen of problemen heb jij op dit moment met je administratie of andere onderdelen van je eigen bedrijf? Laat het me weten, ik ben benieuwd.

 

Pauline Mulders

Winstcoach voor ZZP, Zakelijk Zelfstandige Professionals. Wil jij je bedrijf laten groeien? Meer klanten en meer omzet? Of beter nog meer winst? Doe mee met onze challenge

Geef een reactie