Je bekijkt nu Uitstelregeling

Uitstelregeling

 

Uitstelregeling

Voor bedrijven is het vaak niet mogelijk om voor 1 mei aangifte te doen. Vaak omdat op dat tijdstip de jaarcijfers nog niet bekend en/of volledig afgewerkt zijn. Je kunt daarvoor een verzoek indienen bij de belastingdienst om uitstel te vragen voor indiening. Dit kan je zelf doen via het inloggen op de site van de belastingdienst met je eigen ondernemers gebruikersnaam en wachtwoord.

Hiervoor zijn wel bepaalde voorwaarden verbonden. Zo krijg je bijvoorbeeld geen uitstel of verkort uitstel als je in de laatste 3 jaar al 1 of 2 maal de aangifte te laat hebt ingediend. Ook kan je administratiekantoor of je accountant dit voor je aanvragen. Als u in de uitstelregeling bent opgenomen, dan hoe je niet voor 1 mei 2015 aangifte te doen. Je krijgt dan uitstel van de Belastingdienst om later je aangifte in te dienen. Dan kunt je de aangifte inkomstenbelasting indienen tot 1 september. En als je uitstel aanvraagt via een goed administratiekantoor of accountantskantoor die rechtstreeks een verbinding hebben met de belastingdienst, dan kan je zelfs uitstel krijgen tot 1 mei het volgend jaar. Dus 1 volledig jaar uitstel.

Een goed kantoor heeft jouw inloggegevens niet nodig. Vragen zij toch jouw inloggegevens? Zet dan ook meteen vraagtekens bij hun dienstverlening.

Let er wel goed op dat u bij een te betalen belasting dan 4% (2015) rente gaat betalen vanaf 1 juli die bij de aanslag wordt opgeteld. Dus om die reden uitstel vragen is niet verstandig. En als de verwachting is om geld terug te ontvangen van de belastingdienst is het juist goed om dan zo snel mogelijk de aangifte in te dienen. Zit u nog niet in deze uitstelregeling? Neem dan contact op zodat je aangemeld kunt worden.

 

 

Wil je een reactie terug geven? Welke uitdagingen of problemen heb jij op dit moment met je administratie of andere onderdelen van je eigen bedrijf? Laat het me weten, ik ben benieuwd.

Heb jij nog een goede tip? Heeft deze tip je geholpen? We horen graag van je. Een duimpje, hartje of like zijn we blij mee en delen vinden we super tof!

Wil je meer tips voor jouw eigen bedrijf? Volg me dan op Social Media. Dat zou ik leuk vinden. Dan geven we elke dag een nieuwe tip voor administratie, belastingen en verkoop.

Ik help zelfstandige ondernemers met hun financieel resultaat te verbeteren. Een betere financiële planning, een makkelijke en heldere administratie, mis geen belastingvoordelen en hulp met ondernemersvaardigheden voor een goede opstart en opbouw van hun bedrijf.

 

Wil je niet wachten en wil je nu al veel meer tips? Tof! Download ons gratis ebook met meer dan 35 tips om tijd en geld te besparen met je administratie en belastingen.

 

En we hebben nog meer tips voor je. Bekijk ons aanbod in gratis workshops en schrijf je in voor een van onze gratis online workshops.

 

Pauline Mulders

Winstcoach voor ZZP, Zakelijk Zelfstandige Professionals. Wil jij je bedrijf laten groeien? Meer klanten en meer omzet? Of beter nog meer winst? Doe mee met onze challenge

Geef een reactie