Je bekijkt nu ZZP Tips voor je btw aangifte
welke btw mag je verrekenen?

ZZP Tips voor je btw aangifte

Tijd voor de BTW aangifte. Welke btw mag je wel en welke btw mag je niet verrekenen? 

Download onze tips.

Of doe onze snelcursus en wij doen een gratis btw-aangifte check: Hulp met je btw aangifte 

Als jij ergens onderweg koffie gaat drinken of een broodje gaat eten of iets dergelijks dan mag je die bon wel gewoon in de boekhouding doen maar je mag er geen btw van terug vragen.

Omdat jij uiteindelijk diegene zelf bent die het verbruikt, ben jij de eindverbruiker en mag je er geen btw van terug vragen.

Er ook soms kosten die deels aftrekbaar zijn bij je aangifte inkomstenbelasting. Dit is onder andere verteer wat je gebruikt onderweg.

En later moeten we bij de inkomstenbelasting ook nog een correctie doen. Want de belasting die zegt eigenlijk van: ” ja leuk en aardig, maar als jij koffie op een broodje onderweg neemt, anders had jij thuis ook koffie of een broodje genomen en dan had het jou zelf ook geld gekost dus er zit altijd een privé deel in.  

En die correctie is 20% als privé correctie.

We doen dat altijd zo, we zetten gewoon altijd heel het bedrag van de bonnen het hele jaar in de boekhouding en eind van het jaar bij het maken van de aangifte inkomstenbelasting gaan we 20% corrigeren.

Download onze tips.

Snelcursus nu tijdelijk met gratis btw-aangifte check: Hulp met je btw aangifte 

 

 

Pauline Mulders

Winstcoach voor ZZP, Zakelijk Zelfstandige Professionals. Wil jij je bedrijf laten groeien? Meer klanten en meer omzet? Of beter nog meer winst? Doe mee met onze challenge

Geef een reactie