Je bekijkt nu ZZP Belastingtip:  Urencriterium
urencriterium

ZZP Belastingtip: Urencriterium

Urencriterium

 

Welke uren tellen mee voor het urencriterium?

Alle uren die je maakt voor werkzaamheden voor je onderneming tellen mee voor dit criterium.

Dat zijn de directe uren, dat zijn de uren die je maakt om je klanten te helpen en die je door kunt berekenen.

En ook alle indirecte uren tellen mee, zoals reistijd, studietijd, netwerken, administratie, schoonmaken, marketing, offertes maken en verder alle uren die je voor je bedrijf bezig bent.

Registreer je uren goed.

De belastingdienst kan hiernaar vragen en dit kan ook pas na een paar jaar zijn. Dus belangrijk om dit goed bij te houden, zeker als je in een situatie zit dat qua omzet of qua uren er twijfel kan zijn of je wel aan deze uren komt. Dan kan je achteraf niet zeggen: ongeveer 1 uur per week dit, en ongeveer nog 2 uur per week het andere etc. Daar neemt de belastingdienst geen genoegen mee. Je moet het echt goed aannemelijk maken.

Heb je afgelopen maanden niet kunnen werken vanwege het virus? Dan mag je voor deze periode toch het minimum aantal uren meetellen. Dat is 24 uur per week of voor arbeidsongeschikte starter16 uur per week.

Heb jij normaal in die periode extra druk vanwege het seizoenspatroon van je werk? dan mag je de uren va voorgaand jaar meetellen.

Bovendien is je urenregistratie ook voor jezelf heel belangrijk om dit bij te houden omdat dit een van de belangrijkste sturingselementen is om je winst te verhogen. Daarvoor is het belangrijk dat je registreert welke werkzaamheden je doet en hoe lang je erover doet en wat de opbrengst ervan is. Zowel direct als indirect.

 

Wil je meer belastingtips? Download gratis ZZP BELASTINGTIPS

Ik help zelfstandige ondernemers met hun financieel resultaat te verbeteren. Een betere financiële planning, een makkelijke en heldere administratie, mis geen belastingvoordelen en hulp met ondernemersvaardigheden voor een goede opstart en opbouw van hun bedrijf.

Wil je meer tips voor jouw eigen bedrijf? Volg me dan op Social Media. Dat zou ik leuk vinden.

Pauline Mulders

Winstcoach voor ZZP, Zakelijk Zelfstandige Professionals. Wil jij je bedrijf laten groeien? Meer klanten en meer omzet? Of beter nog meer winst? Doe mee met onze challenge

Geef een reactie