Je bekijkt nu Investeringsaftrek (KIA)

Investeringsaftrek (KIA)

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row _builder_version=”3.0.73″ background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.12.2″ show_bottom_space=”on”]

Een leuk extra voordeel op de inkomstenbelasting is de investeringsaftrek, Kleinschalige InvesteringsAftrek (KIA). Wat is dat? Als je in een kalenderjaar (of boekjaar) investeringen hebt gedaan dan mag je hiervan een extra aftrekpost gebruiken bij de aangifte. Het moet dan wel om investeringen gaan, dus bedrijfsmiddelen die meer dan € 450 kosten en langere termijn meegaan, 5 jaar of langer.

Alle investeringsbedragen mogen bij elkaar worden opgeteld. Dus bijvoorbeeld een computer en ander inventaris mogen bij elkaar worden opgeteld. Wel zijn er nog een aantal beperkingen en uitzonderingen zoals dat de investering ook in dit boekjaar in gebruik is genomen. Een stapel drukwerk is dus geen investering, een groot reclamebord kan dat wel zijn. Maar als je in december nog iets besteld en pas in januari in gebruik neemt dan valt de investeringsaftrek niet in 2016 maar in 2017.

De minimale grens in 2016 om voor deze aftrek in aanmerking te komen is € 2.301. Voor € 2.300 of minder kan je geen investeringsaftrek krijgen. Vanaf € 2.301 krijg je 28% extra aftrek tot een bedrag van € 56.024. Hierboven wordt het een vast bedrag of juist steeds minder. Als je dan bijvoorbeeld voor € 5.000 totaal aan investeringen hebt gedaan (exclusief btw) dan mag je 28% van de winst € 1.400 aftrekken. Hierover hoef je geen belasting te betalen. Zo betaald de belastingdienst zo een stukje mee aan je investering.

Men zegt vaak dat je dan belastinggeld terugkrijgt. Maar dit is meestal niet in contanten. Je krijgt alleen echt geld terug van de belastingdienst als je vooraf teveel had betaald of als je een verlies kunt verrekenen met andere of eerdere inkomens.

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”Tekst volg me op social media” _builder_version=”3.12.2″]

Wil je nog meer tips? Blijf dan onze Facebookpagina volgen.

Wil je een reactie terug geven? Welke uitdagingen of problemen heb jij op dit moment met je administratie of andere onderdelen van je eigen bedrijf? Laat het me weten, ik ben benieuwd.

Heb jij nog een goede tip? Heeft deze tip je geholpen? We horen graag van je. Een duimpje, hartje of like zijn we blij mee en delen vinden we super tof!

Wil je meer tips voor jouw eigen bedrijf? Volg me dan op Social Media. Dat zou ik leuk vinden. Dan geven we elke dag een nieuwe tip voor administratie, belastingen en verkoop.

Ik help zelfstandige ondernemers met hun financieel resultaat te verbeteren. Een betere financiële planning, een makkelijke en heldere administratie, mis geen belastingvoordelen en hulp met ondernemersvaardigheden voor een goede opstart en opbouw van hun bedrijf.

[/et_pb_text][et_pb_social_media_follow _builder_version=”3.12.2″ url_new_window=”off” follow_button=”on”][et_pb_social_media_follow_network social_network=”facebook” skype_action=”call” url=”https://www.facebook.com/pauline.muldersklep” bg_color=”#3b5998″] Facebook [/et_pb_social_media_follow_network][et_pb_social_media_follow_network social_network=”linkedin” skype_action=”call” url=”https://www.linkedin.com/in/pauline-mulders-klep/” bg_color=”#007bb6″] LinkedIn [/et_pb_social_media_follow_network][/et_pb_social_media_follow][et_pb_text admin_label=”Tekst download tips” _builder_version=”3.12.2″]

Wil je niet wachten en wil je nu al veel meer tips? Tof! Download ons gratis ebook met meer dan 35 tips om tijd en geld te besparen met je administratie en belastingen.

[/et_pb_text][et_pb_button admin_label=”Knop gratis belastingtips” _builder_version=”3.12.2″ button_text=”GRATIS BELASTINGTIPS” button_url=”http://admin-online.nl/ebook/” button_alignment=”left” box_shadow_style=”preset5″ box_shadow_color=”rgba(12,12,201,0.3)” /][et_pb_text admin_label=”Tekst link inschrijven business class” _builder_version=”3.12.2″]

En we hebben nog meer tips voor je. Bekijk ons aanbod in gratis workshops en schrijf je in voor een van onze gratis online workshops.

[/et_pb_text][et_pb_button admin_label=”Knop gratis workshops” _builder_version=”3.12.2″ button_text=”GRATIS WORKSHOP” button_url=”http://admin-online.nl/workshops/” button_alignment=”left” box_shadow_style=”preset5″ box_shadow_color=”rgba(12,12,201,0.3)” custom_button=”on” button_text_color=”#0c0cc9″ /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Pauline Mulders

Winstcoach voor ZZP, Zakelijk Zelfstandige Professionals. Wil jij je bedrijf laten groeien? Meer klanten en meer omzet? Of beter nog meer winst? Doe mee met onze challenge

Geef een reactie