Je bekijkt nu ZZP Tips: Zorg voor een zakelijke bankrekening en liever pinnen dan contant betalen
betalen met pin

ZZP Tips: Zorg voor een zakelijke bankrekening en liever pinnen dan contant betalen

Gebruik een aparte zakelijke bankrekening.

 

Zorg dat je voor je bedrijf een aparte bankrekening hebt. Voor een eenmanszaak mag deze rekening nog gewoon op je privénaam staan. Het hoeft niet meteen een zakelijke rekening te zijn. Een privé bankrekening die je verder niet meer gebruikt mag ook. Maar let er wel op of het van de bank ook mag. De bank heeft hier eigen regels voor.

 

Liever wel een zakelijke rekening.

Het voordeel van een zakelijke rekening is wel dat je hiervan computerbestanden kunt downloaden voor de boekhouding of dat je de bankrekening kunt koppelen aan je boekhoudprogramma. Dit kan eenvoudig bij de grote banken en de grotere boekhoudsoftware.

Zo’n zakelijke bankrekening kost misschien iets meer, maar dat verdien je dubbel en dik terug door de betere verwerking in je boekhouding. Anders moet je zelf elke regel en elk bedrag over typen in je administratie of je boekhouder doet dat voor je.

Heeft je boekhouder nog nooit om een bankkoppeling of bankbestand gevraagd? Dan weet je genoeg. Dan valt hier nog veel tijd en geld te besparen.

Dus als je denkt een paar euro per maand te besparen aan een goedkope bankrekening dan betaal je dit aan de andere kant dubbel en dik terug.

 

Maak een duidelijke scheiding tussen privé en zakelijk.

Hou je zakelijk ontvangen opbrengsten en betaalde kosten buiten je privétransacties. Regelmatig van en naar privé overboeken mag wel uiteraard. Het handigste is, om hier een wekelijkse vaste overboeking van te maken en aan het einde van de maand kun je een extra overboeking doen voor je privé vaste lasten. En met een goede bankrekening kun je per direct overboeken van privé naar zakelijk of andersom, als je toch meer geld nodig hebt.

Doe betalingen zoveel mogelijk met de pin.

Van alle contante ontvangsten en betalingen moet je een kasadministratie bijhouden. Ook dit kost veel tijd. Dus betaal zoveel mogelijk per pin van de juiste rekening. Dan ligt de betaling ook meteen zwart op wit vast. Bij tankkosten is het namelijk ook zelfs verplicht om te pinnen. De belastingdienst wil dat je aan kunt tonen dat het wel degelijk jouw kosten zijn. Dus zoveel mogelijk pinnen!

 

 

Wil jij meer tips om je bedrijf te laten groeien en boeien? Meld je aan voor onze nieuwe besloten groep waar we samen met andere ondernemers elkaar gaan helpen, inspireren en motiveren.

Ondernemers-Taal & Tips. Doe je mee?

 

Wil je een reactie terug geven? Welke uitdagingen of problemen heb jij op dit moment met je administratie of andere onderdelen van je eigen bedrijf? Laat het me weten, ik ben benieuwd.

Heb jij nog een goede tip? Heeft deze tip je geholpen? We horen graag van je. Een duimpje, hartje of like zijn we blij mee en delen vinden we super tof!

Wil je meer tips voor jouw eigen bedrijf? Volg me dan op Social Media. Dat zou ik leuk vinden. Dan geven we elke dag een nieuwe tip voor administratie, belastingen en verkoop.

Ik help zelfstandige ondernemers met hun financieel resultaat te verbeteren. Een betere financiële planning, een makkelijke en heldere administratie, mis geen belastingvoordelen en hulp met ondernemersvaardigheden voor een goede opstart en opbouw van hun bedrijf.

 

Wil je niet wachten en wil je nu al veel meer tips? Tof! Download ons gratis ebook met meer dan 35 tips om tijd en geld te besparen met je administratie en belastingen.

 

En we hebben nog meer tips voor je. Bekijk ons aanbod in gratis workshops en schrijf je in voor een van onze gratis online workshops.

 

Pauline Mulders

Winstcoach voor ZZP, Zakelijk Zelfstandige Professionals. Wil jij je bedrijf laten groeien? Meer klanten en meer omzet? Of beter nog meer winst? Doe mee met onze challenge

Geef een reactie