Je bekijkt nu Neem regelmatig denktijd voor nieuwe plannen en schrijf ze op
Neem regelmatig denktijd voor nieuwe plannen en schrijf ze op

Neem regelmatig denktijd voor nieuwe plannen en schrijf ze op

 

Wie schrijft, die blijft.

 

 

Dit gezegde zal je al wel vaak gehoord hebben. Nu is het niet meteen de bedoeling om ook van beroep een schrijver te worden, daar komt deze uitdrukking volgens mij vandaan. Maar voor jezelf is het goed om regelmatig pen en papier te pakken en te gaan schrijven. Dit is de eerste en allerbelangrijkste tip die ik je kan geven. En dat wil ik je verder nog even uitleggen.

En schrijven, schrijven en nog eens schrijven.

 

Ondernemers geef ik ook altijd meteen de tip om zoveel mogelijk te schrijven. Schrijf alles op wat je denkt, wat je wilt gaan doen, wat je nog moet doen, echt alles opschrijven.

Dit geeft je rust in je hoofd en daardoor kan je weer verder denken. Ik vergelijk het altijd met een verhuizing of verbouwing. Of je nu een onderneming gaat starten of al gestart bent maakt niet uit. Altijd blijven schrijven. Pak een schrift of collegeblok en begin.

Juist omdat je het schrijft kan het uit je hoofd, uit je “werkgeheugen” maar tevens wordt het ook beter onthouden, op “je vaste schijf”. Denk maar aan die verhuizing en/of verbouwing. Dan komen er zoveel dingen op je af die normaal niet in je dagelijkse doen zitten. Als je dan van een aantal taken of boodschappen een lijst maakt weet jezelf meteen dat je het daardoor niet vergeet. Het schrijven zelf namelijk zorgt er al voor dat je het beter kunt onthouden. Al eens een boodschappenlijst gemaakt en die thuis laten liggen? Waarschijnlijk wist je dan in de bouwmarkt of supermarkt nog precies wat erop stond.

Ook helpt het juist om naar de goede woorden te zoeken. Als je namelijk vaak schrijft ga je vanzelf meer en betere woorden formuleren. Dat helpt je straks in je zelfvertrouwen en ook zeker om beter te communiceren met je klanten en leveranciers. Bovendien kun je dan meteen een beetje de taken die er zijn bij elkaar plaatsen die bij elkaar horen of al een volgorde erin maken. Het geeft je veel meer overzicht. En daardoor worden taken eerder gedaan.

Er zijn veel (spirituele) coaches die ditzelfde adviseren omdat dan de krachten vanuit het universum mee zouden helpen. Hier geloof ik zelf ook stellig in. Dat er veel meer is tussen hemel en aarde dan dat wij kunnen zien, voelen en begrijpen. Maar vooral geloof ik nog meer in onze eigen natuurlijke kracht die we allemaal hebben meegekregen. Een kracht die volgens mij bij ons allen aanwezig is maar ook vaak nog verscholen zit. Juist omdat wij tegenwoordig niet zo veel meer met de natuurlijke krachten werken.

 

Ik kan me nog een verhaal herinneren over een oude indiaan die tegen een kind aan het uitleggen is dat er bij alle mensen een goedaardige en een boosaardige wolf aanwezig is in je geest en dat een van de wolven uiteindelijk de overhand zal krijgen. Het kind vraagt dan: Hoe weet je welke wolf bij mij dan wint? De oude indiaan zegt dan: “Dat is de wolf die je zelf het meeste voedt.”

Het is dus helemaal aan jezelf om goed voor je geest te zorgen.

Wist je dat wij juist grotendeels met ons onderbewuste keuzes maken? Het onderbewuste stuurt ons voor een groot deel aan, meer dan het bewuste. Dat komt juist omdat wij allerlei dingen onszelf aanwennen en aanleren en dan wordt het een gewoonte. Dan doen we het al voordat we er eigenlijk bij na denken.

Rijd jij bijvoorbeeld ook vaak dezelfde route? Heb je dan ook al eens meegemaakt dat je bijvoorbeeld bij aankomst niet eens meer weet of je het verkeerslicht gezien hebt? Laat staan dat je nog weet of het op rood of groen stond? Oei! Denk je dan. Maar als je er heel goed over na gaat denken kun je je toch nog wel herinneren wat het was. Alleen hebben we het meer vanuit het onderbewuste gedaan dan het bewuste.

Door veel schrijven kun je zo zelf jouw onderbewuste voeden en opvoeden. Maar dan moet je het wel DOEN. En niet denken, oh ja, dit heb ik gelezen en nu weet ik het wel. Later zal ik het nog een keer gaan doen. Weet je dat velen die mee doen met cursussen ed. er voor 80% niets mee doen met het inzicht dat ze hebben gekregen?

Dit geldt dus voortaan niet voor jou. Jij weet nu waarom het DOEN zo belangrijk is.

Veel succes.

 

 

Wil je een reactie terug geven? Welke uitdagingen of problemen heb jij op dit moment met je administratie of andere onderdelen van je eigen bedrijf? Laat het me weten, ik ben benieuwd.

Heb jij nog een goede tip? Heeft deze tip je geholpen? We horen graag van je. Een duimpje, hartje of like zijn we blij mee en delen vinden we super tof!

Wil je meer tips voor jouw eigen bedrijf? Volg me dan op Social Media. Dat zou ik leuk vinden. Dan geven we elke dag een nieuwe tip voor administratie, belastingen en verkoop.

Ik help zelfstandige ondernemers met hun financieel resultaat te verbeteren. Een betere financiële planning, een makkelijke en heldere administratie, mis geen belastingvoordelen en hulp met ondernemersvaardigheden voor een goede opstart en opbouw van hun bedrijf.

 

Wil je niet wachten en wil je nu al veel meer tips? Tof! Download ons gratis ebook met meer dan 35 tips om tijd en geld te besparen met je administratie en belastingen.

 

En we hebben nog meer tips voor je. Bekijk ons aanbod in gratis workshops en schrijf je in voor een van onze gratis online workshops.

 

Pauline Mulders

Winstcoach voor ZZP, Zakelijk Zelfstandige Professionals. Wil jij je bedrijf laten groeien? Meer klanten en meer omzet? Of beter nog meer winst? Doe mee met onze challenge

Geef een reactie